Inwijding Sefer Thora, Chabad Synagoge Amstelveen

Een Joodse gemeenschap is niets zonder een Sefer Thora (Thorarol). De inwijding van een sefer Torah (Torahrol) is een feestelijke gebeurtenis. Naast de mooie tradities en rituelen die plaatsvinden tijdens een inwijding is Hachnassat Sefer Torah een uitbundige gebeurtenis die de gehele gemeenschap beleeft.Op het perkamenten Sefer staan de vijf boeken van Mozes (Genesis t/m Deuteronomium) met de hand (ganzenveer) in het Hebreeuws geschreven. Bij iedere Sjabbatochtenddienst (zaterdag) wordt er een stukje uit het Sefer gelezen, zodat de hele tekst in een jaar aan de beurt is geweest. Daarnaast wordt er tijdens bepaalde feestdagen uit het Sefer gelezen. De Thorarollen worden bewaard in de Aron Hakodesj (Heilige Arke).

Leave a Comment

Previous post: