eerdere uitzendingen

Together In de bijzondere film ‘Together’ wordt het aangrijpende en ontroerende verhaal verteld van een door de stichting Zichron Menachem georganiseerde reis naar Nederland in samenwerking met mevr. Deborah Maarsen. 120 kinderen, zowel van Joodse als Arabisch-Palestijnse afkomst tussen de leeftijd van 4 t/m 18, ziek of net hersteld van kanker, gingen samen met 60 begeleiders, zes artsen en een meereizend veldhospitaal op rondreis door Nederland. De reis werd begeleid door de bekende populair Israëlische schrijver/zanger Ivri Leader.

SKIJAR, skiën op zijn joods SKIJAR is onderdeel van de joodse studentenvereniging IJAR. Al ruim vijf jaar trekken Europees joodse studenten de ski’s aan om samen een leuke vakantie te hebben. Eén uitgesproken Jodendom bestaat niet, maar ondanks de culturele verschillen voelen al deze jongeren zich door hun joods zijn als één! Het samenzijn als joods zijnde is niet meer dan een gevoel, maar geeft iedereen wel een goed gevoel!!!

Hermela Blijft
In 2003 leerde Naomi Italiander Hermela kennen via het supportproject van het Rode Kruis, een buddyproject tussen asielzoekers en Nederlanders. In 2006 liep de verblijfvergunning van Hermela’s af en ze werd aangehouden en overgeplaatst naar een detentiecentrum in Heerhugowaard. Tijd voor Naomi om een grote actie te beginnen ter bevrijding van Hermela.

De Kibbutz Vrijwilligers
Je kan het moeilijk uitleggen hoe leuk het kan zijn om keihard te werken voor geen geld… dat moet je zelf mee maken…! Dat hebben een groep Nederlandse jongeren ontdekt tijdens hun verblijf als vrijwilligers in een kibbutz in Israel

Wensen
In een aangrijpende rapportage besteedde wij vorig jaar aandacht aan de reis naar Nederland van Stichting Wensen, opgericht door de Israëlische actrice Gila Almagor, ter ondersteuning van Israëlische kinderen met kanker.

Noam Vazana
De Sensuele enigmatic en eigenzinnig Israëlische singer/songwriter Noam Vazana (www.noamvazana.nl) wordt steeds geprezen door pers en publiek. Aan het achtergrond van haar optreden tijdens museum nacht 2012 in het Joods Historische Museum, vertoond ze haar passie en ook wat ‘personality’

Solideriteit met Israel Na de laatste raketten beschietingen uit de Gaza en de conflict die daardoor is ontstaan was het van groot belang dat Joods Nederland solidariteit met Israël toont. In deze bijeenkomst in het JCC, spraken onder andere Frits Barend, Elisheva Ronen en Leon de Winter. Tevens was er muziek gespeeld door de jeugd band van Rosj Pina.

In Hoge Sferen In dit cultureel magazine staat de joodse mystiek centraal. Esther February-Roos geeft aan groepen mensen les in meditatie gebaseerd op joodse mystiek. De kunstenaars Amos van Gelder en Joseph Halevy laten zien hoe de Kabbalistische leer hun werk beinvloedt.

This post is also available in: Engels

{ 1 comment… read it below or add one }

Irene Hirsch juli 13, 2017 om 13:43

is het mogelijk dat wij een keer b.v. eind november de film Together afspelen in onze ontmoetingsruimte Lev-JMW. wij hebben iedere maand een filmmiddag voor een klein gezelschap en zoeken dan naar films waarvan wij denken dat die onze doelgroep zullen aanspreken. onze doelgroep zijn ouderen met een Joodse achtergrond.
met vriendelijke groeten van Irene Hirsch
projectleider Lev-JMW
020 5776588
i.hirsch@joodswelzijn.nl

Beantwoorden

Leave a Comment