Van suikerriet en terugkeer

Post image for Van suikerriet en terugkeer

Van Suikerriet en Terugkeer vertelt het verhaal van een groeiend aantal mensen in het Oostelijke deel van het Noorden van Brazilië, op een zoektocht naar identiteit en geloof. Mensen geboren in Katholicisme dat geloven een deel te maken van Jodendom. Zij komen samen en leiden een gemeenschap die een subcultuur van Jodendom wordt. Een Joodse gemeenschap die traditionele Joodse godsdienst en riten naleeft, Joodse familie praktijken en communale leven volgt, maar die wereldwijd niet erkend wordt door de Joodse onderneming. Zij allen houden de overtuiging dat zij nakomelingen van Joden zijn die werden gedwongen om in Katholicisme na de uitwijzing van Spanje in 1492 en de gedwongen omzetting in Portugal 1497, om te zetten. Met een overtuiging die op familiedouane, documenten van de Inquisitie, historische feiten en bijbelse prophecy wordt gebaseerd nemen zij een proces over dat “terugkeer naar Jodendom” wordt genoemd, een hobbelige rit naar het “beloofde land”. Het betekent jaren van persoonlijke en familieconflicten, cynisme, frustratie, teleurstelling en een zeer ongeïnteresseerd Joodse onderneming.

This post is also available in: Engels

Leave a Comment

Next post: