Het andere gezicht van Israël

Post image for Het andere gezicht van Israël

Vanaf seizoen 2013/2014 willen wij bij Nefesh TV nog meer dan voorheen in onze programma’s de focus richten op Israëlische kunst en cultuur. Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan ‘Het andere gezicht van Israël’, het tonen van de Israëlische maatschappij, kunst en cultuur die door de politiek-sociale situatie niet genoeg of juist aan het licht wordt gebracht bij het grote publiek in Amsterdam en Nederland.

Daarom willen wij 4 uitzendingen van 30 minuten in magazine-vorm maken over verschillende Israëlische kunst in Nederland. Bijvoorbeeld het portretteren van in het oog springende Israëlische kunstenaars, zoals het duo Nir Nadler en Chaja Hertog, Yael Bartana, Arkadi Zaides, etc. Ook willen wij in deze programma’s registraties tonen van Israëlische en internationale Joodse events die in Nederland plaats vinden, zoals het Internationale Joods Muziekfestival, Filmisreal, Joods Film Festival etc.

Redactie
Het redactieteam bestaat uit filmmakers Shaul Kesslassi en Shirley Barenholz en productioneel ondersteund door Bastiaan Piloo. Voor het realiseren van Nefesh TV en producties werkt Stichting Nefesh veelvuldig samen met onafhankelijke filmprofessionals. Aan de projecten van Nefesh werken ook enkele vrijwilligers mee als productieassistent, De programma’s van Nefesh behelzen zowel eigen producties als bijdragen van derden.

Publiek en bereik
De programma’s worden uitgezonden op Nefesh TV, door de Publieke Omroep Amsterdam op Salto A1 vast op de maandagavond 21:00 – 22:00 uur
Nefesh TV kan worden bekeken door inwoners van Groot Amsterdam, met inbegrip van: Amstelveen (ZIGGO, Analoog Kanaal 45, Digitaal kanaal 42), Abcoude, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Ouder – Amstel, Zaanstad, Purmerend, Weesp, Zeevang en Almere (UPC Kanaal 32). De vaste kanaalindeling en uitzendtijd draagt zeer bij aan het zichtbaarheid van Nefesh TV.

Kijkers via internet
Onze kijkers willen steeds vaker zelf bepalen wanneer er wat gekeken wordt, op een zelf gekozen tijdstip en locatie. Al onze uitzendingen zijn daarom ook te bekijken via het Internet, zodat ook Joodse en niet-Joodse kijkers buiten Amsterdam bereikt worden:
Uitzending Gemist/On Demand van SALTO A1 kan je livestream alle uitzendingen van Nefesh TV terugvinden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: