NEFESH TV 19 & 26 MEI 2014

Het vergeten verzet
Rabbijn Lody van de Kamp haalde de tentoonstelling ‘Het Andere Verhaal’ naar Nederland. De tentoonstelling gaat over moslims die Joden gered hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. De rabbijn hoopt zo dit stukje van de geschiedenis uit de vergetelheid te halen en een brug te slaan tussen twee religies. In Indonesisch Verzet het bijzondere verhaal van Slamet Faiman en de joodse onderduikers die hij wist te redden.

In memoriam Prof. Reuven Feuerstein (1921-2014)
Eind april overleed prof. Feuerstein die wereldfaam bereikte met zijn vernieuwende methods voor de behandeling van kinderen met verschillende beperkingen. Met name zijn benadering van opvoeding van kinderen met het Down syndroom had en heeft geweldige resultaten.

Israel 66 jaar!
Vorige week vierde Israël haar 66e verjaardag, dat wereldwijd werd gevierd, niet alleen in tel aviv, maar ook in Amsterdam. Voorafgaand hieraan historische beelden van de stemming in 1947 in de Verenigde Naties over de oprichting van de staat Israël.

Seret 2014
Een kort overzicht van films van het Israëlische filmfestival in London. Dit jaar vindt het plaats van 15 tot 22 juni. www.seret.org.uk

Maandag 19 & 26 mei bij Nefesh TV op Salto A1 tussen 21:00 en 22:00 uur. De uitzending is terug te zien op www.salto.nl/uitzendinggemist

Leave a Comment

Previous post:

Next post: