NEFESH TV 16 & 23 JUNI 2014

Breidablick – de sergeant en de onderduikers
In de onlangs opgedoken archieven van de Joodse gemeente Bussum komt in documenten het huis Breidablick in Laren naar voren, waar tijdens de oorlog tientallen onderduikers hebben gezeten. Heel apart wordt het verhaal, also ook informative over een andere bewoner naar voren komt: de Oostenrijkse sergeant Hans Krammer, die in hetzelfde huis was ingekwartierd.

Even Sanne
De stichting Kunst en Israël zet zich in voor Israëlische kuinstenaars, met welk achtergrond dan ook. De jazzgitarist Eran Har Even begeleidt al enige tijd Sanne Huijbregts, een jonge jazzperformer. Ter gelegenheid van het uitkomen van hun CD “Something So Sweet” onder-steunde Kunst en Israël hun promotietoernee door Nederland. Een impressie van hun concert in de Uilenburgersjoel.

Shavu´ot in Tel Aviv
Shavu’ot (het Wekenfeest) is naast de ontvangst van de Tora op de berg Sinaï, ook het feest van de oogst. In Tel Aviv maken de kinderen kennis met allerlei verschillende landbouwproducten, met muziek die verbonden is aan het feest en al de traditionele gerechten die aan het feest verbonden zijn.

{ 2 comments… read them below or add one }

gavriellah blatman van perlstein juli 24, 2014 om 21:11

heel interessant,altijd indrukwekkend over deze periode te leren!
is het ook in Engels of Ivrit vertaald?
dit vraag ik als in israel levendemoeder van kinderen die geen hollands verstaan.

Beantwoorden

Ordinary juli 17, 2015 om 14:59

The eyes are the highest sense and it is at the level of Chokmah. The ears are on the level of Binah. The mouth is Malchut.Scanning only is good if done ctisnsoently. That is the reason for the daily zohar that delivers daily Zohar section to your email. If a person wish to study more he comes to the site.Studying the commentary increases the vessel and allow more light from the scanning and hearing to nourish the soul.Follow your desires to connect and draw light into your life to help you with the tikkun process. Do not try to take too much too fast. Like physical food, it can be negative. I knew people that open themselves too fast and their tikkun process also hit them fast and hard to match their desires. some disconnected themselves to be free from the tikkun process.The thing is that we can not run away from our tikkun, we can just postponed it for later in life or for next life, but later is also harder.As you grow spiritually you’ll feel how important every action you make. You can not push people anymore, You can drop a piece of trash by accident without picking it immediately and dispose it properly, even if nobody sees you. Etc As a newbie I suggest to you taking baby steps’ until you walk with balance. Later you can start running.

Beantwoorden

Leave a Comment

Previous post:

Next post: