NEFESH TV 14 & 21 JULI 2014

Post image for NEFESH TV 14 & 21 JULI 2014

TLV Pride 2014
Volgens de homo-reiswebsite Gaycities.com is Tel Aviv veruit de favoriete reisbestemming van de wereldwijde homoseksuele gemeenschap.
Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden-Oosten, Vergeleken met steden buiten het Midden-Oosten, gaat er zelden een maand voorbij waarin voor de gay gemeenschap geen muzikaal of cultureel evenement plaats vindt in Tel Aviv en grote dansfeesten zijn er wekelijks. Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij is’.

Choummous van Rachmu
In een achterafhoekje van de Machanee Jehudah markt in Jeruzalem, staan ze in de rij om een portie choummous van Rachmu te bemachtigen. Oprichter Rachmo Ben Joseph was niet alleen beroemd om zijn choummous, maar stond ook altijd klaar voor de armen van de stad. In de reportage worden de geheimen van dit legendarische gerecht bekend gemaakt.

Orphaned Land – Vechten voor Vrede
De wereldberoemde oriental metal band Orphaned Land uit Israël gaf op 9 juni jl. een uniek acoustisch concert in het cultureel centrum Merkaz van de Liberaal Joodse Gemeente Utrecht. In deze tijd van grote spanningen in het Midden Oosten is Orphaned Land een zeldzaam geluid voor vrede en verzoening tussen Joden en Moslims. In de Arabische werled – en in Israël – hebben zij een enorme aanhang.
Zie voor meer concerten www.orphaned-land.com.

This post is also available in: Engels

Leave a Comment

Previous post:

Next post: