NEFESH TV 30 JUNI & 7 JULI 2014

Orphaned Land Live in Merkaz Utrecht
De wereldberoemde oriental metal band Orphaned Land uit Israël gaf op 9 juni jl. een uniek acoustisch concert in het cultureel centrum Merkaz van de Liberaal Joodse Gemeente Utrecht. Niet alleen is de band baanbrekend met haar fusion van heavy metal en orientaalse klanken, ook heeft de band duizenden fans uit Arabische landen die naar de concerten in Turkije komen voor de vredesboodschap van de band. Een enthousiast internationaal publiek raakte onder de indruk – ook van de Utrechtse locatie met haar ontroerende achtergrond van voormalig joods weeshuis waar in 1942 een bruut einde aan kwam. Nu is de fraai gerestaureerde locatie een levend centrum voor Joodse cultuur en religie.
Zie voor meer concerten www.orphaned-land.com.

TLV – de stad die nooit slaapt
Tel Aviv, of TLV zoals de stad genoemd wordt, is de stad die nooit slaapt.
het kloppende hart van het midden oosten werd gekozen door Lonely Planet als ‘The place to be’. Open, vrij en bruisend, vol met cultuur kunst en muziek.
In deze uitzending krijgen wij een beetje de smaak te pakken van wat de stad te bieden heeft, van Jazz met een Latin smaakje, tot zomers warme straatacts op de bekende Hatikva markt. Ook zwoele white night parties op het Rabin plein ontbreken niet.
Ondanks voortdurende veiligheidsdreigingen, geeft de stad Tel Aviv, en al haar inwoners – van welke afkomst dan ook – het niet op om haar bruisende karakter te tonen

Leave a Comment

Previous post:

Next post: