NEFESH TV 15 DECEMBER 2014

Erwin Brugmans
De familie Brugmans vertrok na de oorlog naar Australië. Tijdens de godsdienstlessen op school kwam Erwin achter zijn Joodse identiteit. Inmiddels is hij al weer vele jaren terug in Nederland, zet zich in voor de Joodse homobeweging, voor Sjoel West en voor verbetering van de betrekkingen tussen Marokkanen en Joden in Amsterdam.

Yom Tsavta Vorige week vond weer Yom Tsavta, een activiteit van joods Maatschappelijk Werk, plaats in Amsterdam: Israëli’s in Nederland kwamen bij elkaar om te zingen, bij te praten en hun favoriete Israëlische gerechten te eten, Israëlische ambassadeur in Nederland Chaim Divon, ging met de bezoekers van Tsavta in gesprek.

Jump Cut: Bat hakfar Nabyiah
Van de Israëlische filmopleiding deze keer de documentaire Bat Hakfar Nabyiah, een film van Hagar Samir over haar Egyptische Oma, die haar moslim familie niet zag sinds ze op14-jarige leeftijd na een lange reis te voet in Israel aan kwam. De film volgt haar in Israel en tijdens haar verassende bezoek aan haar familie in Egypte

In de voetstappen van Joods erfgoed: Venetië en Verona
Ook delen van Italië verwelkomden de Spaanse en Portugese ballingen tijdens de 15e en 16e eeuw. In latere jaren kwamen ook vluchtelingen uit Duitsland en Oost Europa naar de welvarende steden van Italië. Twee mooie voorbeelden van deze samenkomst van vluchtelingen zijn Venetië en Verona.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: