Nefesh TV 02 +16 Februari 2015

Post image for Nefesh TV 02 +16 Februari 2015

Salaam Shalom
Na de gebeurtenissen in Parijs die de wereld schokten, brengt Nefesh deze maand een speciale uitzending in het teken van de solidariteitsbijeenkomst, georganiseerd door de Joods-Islamitisch Culturele Vriendschapskring Salaam Shalom, die vorige week plaats vond.
Salaam Shalom is een onafhankelijk burgerinitiatief dat door een brede vriendenkring van Moslims en Joden op 29 mei jl. is opgericht in Amsterdam door burgers die de negatieve berichtgeving over en weer zat waren, en juist wilden tonen dat er solidariteit en samenwerking tussen Moslims en Joden is. Kortom, een nieuwe boodschap: Wij zijn al de negativiteit zat!
In deze solidariteitsavond, met de participatie van de zustervereniging uit Parijs, namen deel o.a kunstenaars zoals Emerald Beryl H. Bouazza, dichter en filmmaker Ibrahim Saleman, mede- oprichter “leer je buren kennen” Chantal suissa, Zangeres Noam Vazana en het koor Israeli Groove, Naast toespraken van pominenten ( burgemeester van de laan en minister Lodewijk Asscher) spraken geestelijk leiders uit zowel de Joodse als Moslim gemeenschap.

Even Sanne
De stichting Kunst en Israël zet zich in voor Israëlische kunstenaars, met welk achtergrond dan ook.
De jazzgitarist Eran Har Even begeleidt al enige tijd Sanne Huijbregts, een jonge en veelbelovende jazzperformer. Paul Witteman noemde haar onlangs in zijn programma “Het grootste jazztalent van Nederland van dit moment”.
Ter gelegenheid van het uitkomen van hun CD “Something So Sweet” ondersteunde Kunst en Israël hun promotietournee door Nederland.
Een impressie van hun concert van juni 2014.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: