Nefesh TV 04 + 18 Mei

Breidablick – de sergeant en de onderduikers
In de onlangs opgedoken archieven van de Joodse gemeente Bussum komt in documenten het huis Breidablick in Laren naar voren, waar tijdens de oorlog tientallen onder-duikers hebben gezeten.
Heel apart wordt het verhaal, also ook informative over een andere bewoner naar voren komt: de Oostenrijkse sergeant Hans Krammer, die in hetzelfde huis was ingekwartierd.
Maandag 4 & 18 mei bij Nefesh TV op Salto A1 tussen 21:00 en 22:00 uur. De uitzending

Shavu´ot in Tel Aviv
Shavu’ot (het Wekenfeest) is naast de ontvangst van de Tora op de berg Sinaï, ook het feest van de oogst.
In Tel Aviv maken de kinderen kennis met allerleiverschillende landbouwproducten, met muziek uit alle landstreken en al de verrukkelijke gerechten van dit feest dat zo nauw met het land Israël verbonden is.

Pride TLV
Volgens de homo-reiswebsite Gaycities.com is Tel Aviv veruit de favoriete reisbestemming van de wereldwijde homo gemeenschap. In juni dit jaar is het weer zover!
Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden-Oosten, Vergeleken met steden buiten het Midden-Oosten, is er veel actie: er gaat zelden een maand voorbij waarin voor de gay gemeenschap geen muzikaal of cultureel evenement plaats vindt in Tel Aviv. Wekelijks zijn er grote dansfeesten.
Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is’.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: