Nefesh TV 07 & 21 September 2015

White Night TLV 2015
Verslag van de feestelijke ontvangst In het Institut Française in Tel Aviv ter gelegenheid van TLV White Night 2015. Dit jaar stond het in het teken van Europa en was opgezet in samenwerking met de Europese gemeenschap. O.a komen aan het woord Lars Faarborg Andersen, de ambassadeur van de Europese Unie in Israel en Patrick Maisonnave, de Franse Ambassadeur in Israel. Hoofdgast was de burgemeester van Tel Aviv Ron Huldai. Ook in dit item DJ Funk D uit Nederland op het grote ‘Koptelefoon feest’ in Tel Aviv’s Rabin Square.

Concertino Muziekschool Concertino is vijf jaar geleden opgericht door Roy Shabat en Yaniv Nachum. Beide enthousiaste musici van Israëlische afkomst, weten de jonge muziekstudenten te inspireren en naar grote hoogte te brengen. Met steun van het JBO (Joods Bijzonder Onderwijs), is dit muzikale wonder uitgegroeid tot een ware kweekschool van muzikaal talent.

Good Deeds Day
De jaarlijkse Dag van Goede Daden, geïnitieerd door Sheri Arison waarop mensen vrijwilligerswerk doen voor hun gemeenschap. In joods Nederland werd het georganiseerd door stichting Mokum.

Brith Mila
De besnijdenis bij jongetjes op de achtste dag na hun geboorte is een oud Bijbels gebod, altijd centraal geweest in het Jodendom, maar ook altijd al omstreden geweest vanuit het gezichtspunt van de niet-joodse wereld. Wat zijn de denkbeelden er tegenwoordig over, wat vindt de medische wereld, wat speelt zich af in de politiek,

nu er stemmen vanuit de overheid klinken die dit millennia oude gebruik willen verbieden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: