Nefesh TV 30 November & 21 December

Post image for Nefesh TV 30 November & 21 December

Joods Nederland in Dubio

Nadat Frankrijk en België opgeschrikt waren door verschillende bloedige aanslagen, waarbij ook Joodse locaties het doelwit waren, ontkomt ook Nederland de laatste jaren niet aan de invloed van de extremistische moslim-groepering ISIS. Gewelddadige demonstraties, Syrië-reizigers en anti-joodse incidenten kwamen veelvuldig in het nieuws. Maar ook de gezamenlijke initiatieven van de joodse en de moslimgemeenschappen tegen dat geweld. Nefesh ging kijken naar de reacties in joods Nederland: vertrekken naar Israël of op zoek gaan naar dialoog?

Orphaned Land – Vechten voor Vrede

De wereldberoemde oriental metal band Orphaned Land uit Israël gaf op 9 juni 2014 een uniek akoestisch concert in het cultureel centrum Merkaz van de Liberaal Joodse Gemeente Utrecht. In deze tijd van grote spanningen in Europa en het Midden Oosten is Orphaned Land een zeldzaam geluid voor vrede en verzoening tussen Joden en Moslims. In de Arabische wereld – en in Israël – hebben zij een enorme aanhang. Zie ook:
Zie ook: www.orphaned-land.com.

{ 1 comment… read it below or add one }

Freda Cohen Rapoport november 30, 2015 om 10:58

op welk kanaal van KPN interactief kan ik Nefesh ontvangen?

Beantwoorden

Leave a Comment

Previous post:

Next post: