Nefesh TV 03 & 17 Februari 2016

Post image for Nefesh TV 03 & 17 Februari 2016

Nefesh TV in gesprek met Hanna Luden, de nieuwe directeur van CIDI
De onlangs aangetreden nieuwe directeur van CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) vertelt openhartig over de uitdagingen van haar nieuwe functie.

Ontmoeting
In de Zaanstreek is er al 24 jaar overleg tussen de verschillende geloofsgemeenschappen. De werkgroep Jodendom-Christendom-Islam Noord-Holland organiseerde onlangs weer een gemeenschappelijke gebedsdienst. Tijdens de dienst ook ruim aandacht voor de discussie over de opvang van Syrische vluchtelingen in de regio.

Leo Smit Stichting 20 jaar
In januari 1996 werd de Leo Smit Stichting opgericht om vergeten componisten weer onder de aandacht te brengen, met name Joodse componisten die hun dood vonden in de vernietigingskampen. Hun werk wordt weer uitgevoerd en cd’s en boeken worden door de stichting uitgebracht.
Een impressie van het jubileumconcert in cultuurcentrum Splendor in Amsterdam.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: