Nefesh TV 6 & 20 Juli 2016

Brave Girls
Moedige meiden zijn het, de speelsters van het Israëlische vrouwenteam tot 18 jaar dat het op gaat nemen tegen teams uit de grote voetballanden. Maar winnen speelt niet alleen een rol op het voetbalveld, maar ook in de persoonlijke sfeer. Zal Noam haar problemen weten te overwinnen en wat zal de keuze worden van Opal: gaat haar liefde voor het voetbal boven de joodse tradities waar ze mee is opgevoed?
Een film van Carmit Shlomi Productie Ittai Meyer

De grote terugkeer
In het Nijkerkse centrum van Christenen voor Israël is een fascinerende expositie ingericht over opvallende aspecten van de de immigratiegolven naar Israël. Zit in een echt vliegtuig om de reis van de immigranten mee te maken, loop door een ijzig koude ruimte om het Oekraïne gevoel te krijgen en door een woestijnruimte om je in te leven in de sfeer van de Joodse Jemenieten. Bij de opening waren de ambassadeur Haim Divon en Dr. Yigal Ben Shalom van het onderzoeksinstituut voor studie van de Jemenitische cultuur aanwezig. De expositie loopt nog tot eind augustus.
https://christenenvoorisrael.nl/category/degroteterugkeer/

Deventer stenen vertellen
Ooit vormden de families Samuel en Godschalk de ruggengraat van de Joodse gemeenschap van Deventer. Beide families gingen op aliyah naar
Israël kort na de Zesdaagse Oorlog, en de gemeente kwijnde weg. Nu keert de jonge generatie terug naar Deventer om daar struikelstenen te leggen voor hun in de oorlog omgebrachte familieleden, maar ook om elkaar weer te ontmoeten. Ze vertellen over hun gelukkige jeugd in de stad aan de IJssel, maar ook over hun besluit om naar Israël te vertrekken.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: