Nefesh TV 03 & 17 Augustus 2016

400 Meters
Rechov Rothschild in Jeruzalem is een smal straatje dat de meest uiteenlopende aspecten van de Israëlische samenleving verbindt: natuur, rechtstaat, veiligheid, economie en religie. De straat begint bij de Knesset, het parlement, en eindigt bij het Cinema City bioscoopcomplex. tijdens die 400 meter komen we langs het Hooggerechtshof, een brandweer- kazerne, een centrum voor studie van vogels, het monument voor de gevallenen van de Onafhankelijkheidsoorlog en het vereerde graf van de wijze van Zwiahel. Wat zorgt er voor dat religieuze pelgrims natuurminnaars worden? Hoe kan het dat de president van de Rekenkamer parkeert op de plek van Superman? Hadden de architecten van het Hooggerechtshof ooit kunnen denken dat de Brug van Democratie tot een commercieel symbool zou worden? Alles komt in 400 Meter bij elkaar: natuur, geschiedenis, de wet, geld en geloof, een ware microkosmos. Hoe gaan deze onwaarschijnlijke buren met elkaar om?
Een film van Hadas levi Setzemsky met dank aan het Knesset Channel

White Night Tel Aviv 2016
De stad Tel Aviv doet ook dit jaar weer haar naam eer aan als de stad die nooit slaapt. Duizenden mensen brachten gezamenlijk de nachtelijke feestelijkheden door op White Night – layla Lavan.
Een samenvatting van de receptie op het Franse Instituut en van het grote koptelefoon dansfeest op het Rabin Plein – zonder geluidsoverlast voor de omgeving…

Leave a Comment

Previous post:

Next post: