Nefesh TV 08 & 22 November 2016

NB!! vanaf november 2016 worden de programma’s van Nefesh op de dinsdagavond uitgezonden, tussen 20 en 21 uur.

30 jaar diplomatieke relaties Spanje-Israël. In 2016 worden in Tel Aviv 30 jaar Spaans-Israëlische diplomatieke betrekkingen gevierd. Pas in 1986 erkende Spanje Israël, tijdens de Spaanse dictatuur werd Israël door Franco niet als staat erkend. In het stadhuis van Tel Aviv spreken de Spaanse ambassadeur Fernando Carderera en de Israëlische minister van Veiligheid Gilad Erdan het publiek toe.

De Miami conferentie over de Sefardische Diaspora.. In september 2016 vond in Miami een conferentie plaats waar de wereldwijde diaspora van de Spaanse Joden centraal stond. Nefesh brengt een verslag van deze indrukwekkende conferentie.

History’s Ultimate Nomads : Brazilië
Joden hebben een belangrijke rol gespeeld in de Braziliaanse geschiedenis. In 1497 werd de Joodse gemeenschap van Portugal gedwongen zich te bekeren tot het Christendom en de joden werden sindsdien Nieuwe christenen genoemd. Toen de druk van de inquisitie in Portugal toenam, werd het nieuw ontdekte Brazilië een favoriete toevluchtsbestemming voor de tot het katholicisme bekeerde Joden – die vaak in het geheim hun Jodendom bleven aanhangen

Leave a Comment

Previous post:

Next post: