Nefesh TV 12 & 24 Januari 2017

Terugblikken op Chanoeka 2016
Salaam-Shalom organiseert activiteiten voor joden en moslims om de onderlinge banden aan te halen. Tijdens Chanoeka werd per boot een tocht gemaakt langs het Amsterdam Light Festival. Onderweg werd de chanoekia aangestoken en gesproken over de relevantie van het onderwerp dat centraal staat bij het lichtjesfeest: het bewaren van je eigen identiteit. Het werd een gezellige en soms zelfs uitbundige avond, maar leverde ook diepgravende gesprekken op, o.m. met een Syrische vluchteling aan boord.

Tijdens het Chanoekaconcert in het Concertgebouw zong de jonge chazzan Israel Nachman Tordjman de sterren van de hemel, en begaf zich naast het meer of minder bekende chazzanoet repertoire ook op het pad van de Italiaanse opera.

Om nog even in Italiaanse sferen te blijven: in de aflevering Jewish Italy van de serie Joods Cultureel Erfgoed krijgen we een kijkje in een aantal van de schitterende synagoges van Italië en horen over de rijke joodse geschiedenis van het land.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: