Nefesh TV 06 & 13 Juni

Beach Talk
aan het strand van Tel Aviv praten we met toeristen én Israëli’s over de laatste golf van aanslagen in de stad. Yazer (moslim) en Bella (joods) praten over de gemengde samenleving in Jaffa. Is het met al die dreigingen nog mogelijk om in ‘fun stad’ Tel Aviv te genieten? Blijven de toeristen weg of vinden zij toch hun weg naar de prachtige stranden van de kuststad…?

Pride TLV
Volgens de homo-reiswebsite Gaycities.com is Tel Aviv veruit de favoriete reisbestemming van de wereldwijde homo gemeenschap. In juni dit jaar is het weer zover!
Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden-Oosten, Vergeleken met steden buiten het Midden-Oosten, is er veel actie: er gaat zelden een maand voorbij waarin voor de gay gemeenschap geen muzikaal of cultureel evenement plaats vindt in Tel Aviv. Wekelijks zijn er grote dansfeesten.
Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is’.

Studentenfilms van Jump Cut Film School Tel Aviv
In deze uitzending zullen drie fraaie korte films van studenten van de Jump Cut Film School uit tel Aviv vertoond worden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: