Nefesh TV 14 & 28 November 2017

Even Sanne
De stichting Kunst en Israël zet zich in voor Israëlische kuinstenaars, met welk achtergrond dan ook. De jazzgitarist Eran Har Even begeleidt al enige tijd Sanne Huijbregts, een jonge jazzperformer. Ter gelegenheid van het uitkomen van hun CD “Something So Sweet” onder-steunde Kunst en Israël hun promotietoernee door Nederland. Een impressie van hun concert in de Uilenburgersjoel.

Orphaned Land – Vechten voor Vrede

De wereldberoemde oriental metal band Orphaned Land uit Israël gaf op 9 juni 2014 een uniek akoestisch concert in het cultureel centrum Merkaz van de Liberaal Joodse Gemeente Utrecht. In deze tijd van grote spanningen in Europa en het Midden Oosten is Orphaned Land een zeldzaam geluid voor vrede en verzoening tussen Joden en Moslims. In de Arabische wereld – en in Israël – hebben zij een enorme aanhang. Zie ook:
Zie ook: www.orphaned-land.com.

Choemoes van Rachmu
In een achterafhoekje van de Machanee Jehudah markt in Jeruzalem, staan ze in de rij om een portie choemoes van Rachmu te bemachtigen. Oprichter Rachmo Ben Joseph was niet alleen beroemd om zijn choemoes, maar stond ook altijd klaar voor de armen van de stad. In de reportage worden de geheimen van dit legendarische gerecht bekend gemaakt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: