Nefesh TV 20 Maart & 03 April 2018

TLV Poerim Feest

Good Deeds Day
De jaarlijkse Dag van Goede Daden, geïnitieerd door Sheri Arison waarop mensen vrijwilligerswerk doen voor hun gemeenschap. In joods Nederland werd het georganiseerd door stichting Mokum.

TLV Body Paints Festival

Pesachgekte
Op 30 Maart wordt Pesach Gevierd. Eten dient volgens de Joodse traditie koosjer te zijn, dat geldt zeker tijdens de Pesach (Pasen), het is het geheel aan spijswetten dat bepaalt of voedsel wel of niet door Joden gegeten mag worden. Voedsel dat aan deze spijswetten voldoet, wordt kosjer genoemd.

TLV Spain Day
30 jaar diplomatieke relaties Spanje-Israël. In 2016 worden in Tel Aviv 30 jaar Spaans-Israëlische diplomatieke betrekkingen gevierd. Pas in 1986 erkende Spanje Israël, tijdens de Spaanse dictatuur werd Israël door Franco niet als staat erkend. In het stadhuis van Tel Aviv spreken de Spaanse ambassadeur Fernando Carderera en de Israëlische minister van Veiligheid Gilad Erdan het publiek toe.

Territorial Bodies/Hedendaagse beeldhouwkunst uit Israël
Tijdens de expositie “Territorial Bodies”– Hedendaagse beeldhouwkuns uit Israël staat het menselijk lichaam centraal. Het lichaam is een hulpmiddel voor het onderzoeken van denkprocessen met behulp van visuele taal. Het lichaam ondergaat een scala aan emoties, gedachten en herinneringen, in een poging haar essentie te vangen. Soms vormt het lichaam zelf geen onderdeel van het kunstwerk en wordt er slechts naar verwezen.

Choemoes van Rachmu
In een achterafhoekje van de Machanee Jehudah markt in Jeruzalem, staan ze in de rij om een portie choemoes van Rachmu te bemachtigen. Oprichter Rachmo Ben Joseph was niet alleen beroemd om zijn choemoes, maar stond ook altijd klaar voor de armen van de stad. In de reportage worden de geheimen van dit legendarische gerecht bekend gemaakt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: