Nefesh TV 12 & 19 Juni 2018

Pride TLV
Volgens de homo-reiswebsite Gaycities.com is Tel Aviv veruit de favoriete reisbestemming van de wereldwijde homo gemeenschap. In juni dit jaar is het weer zover!
Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden-Oosten, Vergeleken met steden buiten het Midden-Oosten, is er veel actie: er gaat zelden een maand voorbij waarin voor de gay gemeenschap geen muzikaal of cultureel evenement plaats vindt in Tel Aviv. Wekelijks zijn er grote dansfeesten.
Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is’.

Tel Aviv Eat
Culinair Festival aan de Middellandse Zee

In de voetstappen van Joods Erfgoed: Italië
Sinds hun uittocht uit Egypte hebben de joden door vaak onherbergzame streken gedwaald en zijn zo ’s werelds eeuwige nomaden geworden. Door de geschiedenis heen kon op bijna elke willekeurige plek een joodse gemeenschap verschijnen, verdwijnen en opnieuw verschijnen

Nefesh TV in gesprek met Hanna Luden, de nieuwe directeur van CIDI
De onlangs aangetreden nieuwe directeur van CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) vertelt openhartig over de uitdagingen van haar nieuwe functie.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: