Nefesh TV 28 Mei & 11 Juni 2019

Pride TLV
Volgens de homo-reiswebsite Gaycities.com is Tel Aviv veruit de favoriete reisbestemming van de wereldwijde homo gemeenschap. In juni dit jaar is het weer zover!
Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden-Oosten, Vergeleken met steden buiten het Midden-Oosten, is er veel actie: er gaat zelden een maand voorbij waarin voor de gay gemeenschap geen muzikaal of cultureel evenement plaats vindt in Tel Aviv. Wekelijks zijn er grote dansfeesten.
Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is’.

Kinderen Zoals Jullie
In het gemeentehuis van Bussum vond een bijzondere expositie plaats over de levensverhalen van joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de regio ’t Gooi. Zo’n 25 klassen kwamen er naar toe, waarna de leerlingen ook nog workshops volgden met bijzondere resultaten, die in de reportage te horen en te zien zijn.

Tel Aviv Eat
Culinair Festival aan de Middellandse Zee

Leave a Comment

Previous post:

Next post: