Vanaf December 2019 zendt Nefesh TV uit op Zondag van 22:00 tot 23:00

Nefesh TV zendt uit op Zondag van 22:00 tot 23:00 uur op de Publiek Omroep Amsterdam, Salto A1.
Amsterdam, Abcoude, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Ouder – Amstel, Zaanstad, Purmerend, Weesp, Zeevang en Almere (Ziggo Kanaal 37)
Voor uitzendgebied en frequenties kunt u inloggen op www.salto.nl en www.ziggo.nl.

Amsterdam Light Festival
De zevende editie van Amsterdam Light Festival

Terugblikken op Chanoeka Kerst met Salaam-Shalom
Salaam-Shalom organiseert activiteiten voor joden en moslims om de onderlinge banden aan te halen. Tijdens Chanoeka werd per boot een tocht gemaakt langs het Amsterdam Light Festival. Onderweg werd de chanoekia aangestoken en gesproken over de relevantie van het onderwerp dat centraal staat bij het lichtjesfeest: het bewaren van je eigen identiteit. Het werd een gezellige en soms zelfs uitbundige avond, maar leverde ook diepgravende gesprekken op, o.m. met een Syrische vluchteling aan boord.

Reconnecting
Joden hebben een belangrijke rol gespeeld in de Braziliaanse geschiedenis. In 1497 werd de Joodse gemeenschap van Portugal gedwongen zich te bekeren tot het christendom en werden sindsdien Nieuwe christenen genoemd. Toen de druk van de inquisitie in Portugal toenam, werd het nieuw ontdekte Brazilië een favoriete toevlucht bestemming voor de tot het katholicisme bekeerde Joden – die vaak in het geheim hun Jodendom bleven aanhangen. Hoe ontstonden de Marranen – die in het openbaar katholieken waren, maar in het geheim Joden bleven? En worden ze herkend Een document over een onbekend stuk geschiedenis van Brazilië.

Keep Olim in Israel Movement

Keep Olim, is a post Aliyah (immigration) non profit organisation that provides vital programs, services and advocacy to All Olim ((New Immigrants) for All Olim.
The purpose of KeepOlim is to empower, inspire, and support Olim through a series of programs and help them integrate, find jobs, and keep Olim in Israel

Leave a Comment

Previous post:

Next post: