Nefesh TV 09 & 16 Mei 2021

Even Sanne
De stichting Kunst en Israël zet zich in voor Israëlische kuinstenaars, met welk achtergrond dan ook. De jazzgitarist Eran Har Even begeleidt al enige tijd Sanne Huijbregts, een jonge jazzperformer. Ter gelegenheid van het uitkomen van hun CD “Something So Sweet” onder-steunde Kunst en Israël hun promotietoernee door Nederland. Een impressie van hun concert in de Uilenburgersjoel.

Orphaned Land – Vechten voor Vrede

De wereldberoemde oriental metal band Orphaned Land uit Israël gaf op 9 juni 2014 een uniek akoestisch concert in het cultureel centrum Merkaz van de Liberaal Joodse Gemeente Utrecht. In deze tijd van grote spanningen in Europa en het Midden Oosten is Orphaned Land een zeldzaam geluid voor vrede en verzoening tussen Joden en Moslims. In de Arabische wereld – en in Israël – hebben zij een enorme aanhang. Zie ook:
Zie ook: www.orphaned-land.com.

Concertino
Muziekschool Concertino is opgericht door Roy Shabat en Yaniv Nachum. Beide enthousiaste musici van Israëlische afkomst, weten de jonge muziekstudenten te inspireren en naar grote hoogte te brengen. Al heel snel gaan de jongeren in de ensembles van Concertino spelen en als ze wat gevorderd zijn, zelfs in de Big Band van de muziekschool!
Met steun van het JBO (Joods Bijzonder Onderwijs), is dit muzikale wonder uitgegroeid tot een ware kweekschool van muzikaal talent.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: