Nefesh TV 29 Augustus 2021

Struikelstenen deel 1. Begonnen als initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig is het fenomeen Stolperstein – in het Nederlands struikelsteen – een wijd verspreid begrip geworden in Europa. Met deze steentjes worden individuele slachtoffers van het Nazi regime herdacht. Nefesh TV wil de beweegredenen onderzoeken van mensen die deze steentjes laten leggen. Meestal zijn het nabestaanden, maar in de 1e aflevering van de serie gaan we naar Bussum waar het de bewoners van een huis zijn die het initiatief namen de joodse bewoners van destijds te herdenken die slachtoffers werden van de Nazi terreur

Together
In de bijzondere film ‘Together’ wordt het aangrijpende en ontroerende verhaal verteld van een door de stichting Zichron Menachem georganiseerde reis naar Nederland in samenwerking met mevr. Deborah Maarsen. 120 kinderen, zowel van Joodse als Arabisch-Palestijnse afkomst tussen de leeftijd van 4 t/m 18, ziek of net hersteld van kanker, gingen samen met 60 begeleiders, zes artsen en een meereizend veldhospitaal op rondreis door Nederland. De reis werd begeleid door de bekende populair Israëlische schrijver/zanger Ivri Leader.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: