Nefesh TV 03 & 17 April 2022

Poeriem 2022 in het Amsterdam Modern Orthodox Synagoge
AMOS is in 2011 gestart in het gebouw van jeugdvereniging Bne Akiwa op de grens van Amsterdam en Amstelveen. In 2020 heeft AMOS een kantoorpand gekocht dat werd omgebouwd tot een synagoge. in 2022 zijn wij eindelijk weer samen om het Poerimfeest te vieren, in de net geopende nieuwe sjoel van deze bruisende jonge joodse gemeente!

Terugblik op Poeriem tijdens de corona -pandemie
Paar jaar geleden vierden we het Poerimfeest nog zoals we het altijd deden: we kwamen bij elkaar, er waren feesten, in de straten van Tel Aviv werd gedanst. Dit corona jaar moesten er nieuwe oplossingen gevonden worden zoals een drive-in feestje georganiseerd door AMOS, (Amsterdam Modern Orthodox Synagoge). Impressies van het bijzondere Poeriem van 2021…

Oxymoron by Milana Yalir
Een portret van de Israëlische Multi Media Artist Milana Yalir op de achtergrond van haar tentoonstelling, Oxymoron, in de Light House Gallry in Oud Jaffa, Tel Aviv Israël. Milano Yalir is een Israëlische beeldend- en videokunstenaar, choreograaf en performer. Na haar opleiding als danser in Israël, kwam zij naar Nederland, studeerde daar o.a aan de Rietveld Academie. Zij realiseerde voorts diverse kunstprojecten, trad op in voorstellingen van o.a. de Nationale Opera & Ballet.

In de voetstappen van Joods Erfgoed / Italië
Als je vanuit het prachtige landschap van het Gardameer naar de grote synagoge van Verona komt, een paar straten verwijderd van het beroemde en sierlijke balkon van Romeo en Julia, krijg je de eerste glans van Joods Italië. En als je door het Joodse getto in Venetië wandelt, met zijn prachtige synagogen, komt de pracht van het Joodse leven in Italië tot leven. Een kort ander reis-escapisme

Leave a Comment

Previous post:

Next post: