Nefesh TV 12 & 19 Juni 2022

TLV pride, Tel Aviv, Israël

10 juni 2022 is het zover, TLV pride vindt weer plaats, één van ’s werelds meest bekende Gay Pride Weeks ter wereld…!
Na twee jaar Corona en sociale beperkingen wordt de TLV pride deze week in volle glorie gevierd met een grote parade als slotevenement. Ter gelegenheid hiervan zendt Nefesh TV een Nefesh TV/Salto special uit over de Tel Aviv pride die inmiddels al door meer dan 150.000 kijkers wereldwijd online bekeken is. Deze uitzending van Nefesh TV is ook gericht op de LHBT+ community en Pride Week In Tel Aviv, Israël. Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden Oosten. Vergeleken met andere steden in de wereld is er veel actie: er gaat zelden een maand voorbij waarin voor de gay gemeenschap geen muzikaal of cultureel evenement plaats vindt in Tel Aviv. Wekelijks zijn er grote dansfeesten. Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is’.

Beach Walk Talk
aan het strand van Tel Aviv praten we met toeristen én Israëli’s over de laatste golf van aanslagen in de stad. Yazer (moslim) en Bella (joods) praten over de gemengde samenleving in Jaffa. Is het met al die dreigingen nog mogelijk om in ‘fun stad’ Tel Aviv te genieten? Blijven de toeristen weg of vinden zij toch hun weg naar de prachtige stranden van de kuststad…?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: