Nefesh TV 12 Februari 2023

Nefesh Cultureel

Zondag 12 februari om 22.00 wordt de eerste aflevering van Nefesh Cultureel uitgezonden. In het programma staan gasten van naam uit de culturele wereld met een joodse of Israëlische achtergrond centraal.

In deze aflevering gaat presentator Annet Betsalel in gesprek met Noam Nani Vazana (www.nanimusic.com) en Niki Jacobs (www.nikijacobs.nl).

Noam heeft zich na de jazz de laatste jaren toegelegd op het Ladino en Niki is al vele jaren muzikaal actief in het Jiddisje repertoire. Maar wat ze met elkaar gemeen hebben en wat ook ieder op haar gebied uniek maakt is dat ze zelf songs schrijven in het Ladino en het Jiddisj en ook niet schromen om andere muziekstijlen als jazz en pop in hun muziek te verwerken. Misschien voor sommige puristen even slikken, maar ook een frisse hedendaagse make-over van deze traditionele genres. Tijdens het programma zijn verschillende fragmenten te zien van deze twee muzikale grootheden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: