Nefesh TV 02 April 2023

Nefesh TV zendt uit op Zondag van 22:00 tot 23:00 uur op de Publiek Omroep Amsterdam, Salto A1. Amsterdam, Abcoude, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Ouder – Amstel, Zaanstad, Purmerend, Weesp, Zeevang en Almere (Ziggo Kanaal 37). Voor uitzendgebied en frequenties kunt u inloggen op www.salto.nl en www.ziggo.nl.

Februaristaking Hilversum 2023

De herdenking  van de Februaristaking van 1943 in Amsterdam krijgt landelijk veel aandacht en wordt live uitgezonden op televisie. Het is veel minder bekend dat er ook in ander steden stakingen kwamen en zelfs massale demonstraties. In Hilversum gingen zo’n 10.000 mensen de straat op om te protesteren tegen de arrestaties van joden in Amsterdam. De stad werd zwaar gestraft.. Nefesh maakte een reportage van de herdenking in Hilversum op 26 februari 2023.

Pesach Gekte
Overal in de wereld vieren  joden het Pesachfeest, het feest van de uittocht. Het Pesachfeest neemt een belangrijke plek in in de joodse kalender. De uittocht uit Egypte van de tot slaven gemaakte joden wordt gevierd, er zijn strenge voedselvoorschriften en de beroemde Pesach-schoonmaak die aan het feest vooraf gaat. Vervolgens wordt er een week lang in plaats van brood alleen matzes gegeten 
In de voetstappen van Joods Erfgoed / Italië
Als je vanuit het prachtige landschap van het Gardameer naar de grote synagoge van Verona komt, een paar straten verwijderd van het beroemde en sierlijke balkon van Romeo en Julia, krijg je de eerste glans van Joods Italië. En als je door het Joodse getto in Venetië wandelt, met zijn prachtige synagogen, komt de pracht van het Joodse leven in Italië tot leven. Een kort ander reis-escapisme

Leave a Comment

Previous post:

Next post: