Nefesh TV 7 Mei 2023

Nefesh TV zendt uit op Zondag van 22:00 tot 23:00 uur op de Publiek Omroep Amsterdam, Salto A1. Amsterdam, Abcoude, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Ouder – Amstel, Zaanstad, Purmerend, Weesp, Zeevang en Almere (Ziggo Kanaal 37). Voor uitzendgebied en frequenties kunt u inloggen op www.salto.nl en www.ziggo.nl.

Yom Ha’atsmaut 2023
Tegen de achtergrond van de vieringen rond het 75-jarige bestaan van de staat Israël, zoals die ook in Amsterdam plaats vonden, gaan we terug in de tijd naar 1947. 
Op 29 november van dat jaar namen de Verenigde Naties de resolutie aan die na bijna 2000 jaar ballingschap van het Joodse volk tot de oprichting van Israël leidde.
Koningsdag in Tel Aviv, Israël
Midden in Tel Aviv klinkt het Wilhelmus, ziet het oranje , en vloeit het Nederlands bier rijkelijk: ook Nederlanders in Israël gaan uit hun dak op Koningsdag. ‘Going Dutch’ organiseert activiteiten het hele jaar door en functioneert als netwerk van Nederlanders om elkaar te helpen in Israel.(Facebook:Going Dutch)

Het vergeten verzet 
Rabbijn Lody van de Kamp haalde de tentoonstelling ‘Het Andere Verhaal’ naar Nederland. De tentoonstelling gaat over moslims die Joden gered hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. De rabbijn hoopt zo dit stukje van de geschiedenis uit de vergetelheid te halen en een brug te slaan tussen twee religies.
TLV pride, Tel Aviv, Israël
5 juni 2023 is het zover, TLV pride vindt weer plaats, één van ’s werelds meest bekende Gay Pride Weeks ter wereld…! Ter gelegenheid hiervan zendt Nefesh TV een Nefesh TV/Salto special uit over de Tel Aviv pride die inmiddels al door meer dan 164.000 kijkers wereldwijd online bekeken is. Deze uitzending van Nefesh TV is ook gericht op de LHBT+ community en Pride Week In Tel Aviv, Israël. Door de democratische traditie van Israël geniet de homogemeenschap politieke vrijheid als in geen ander land in het Midden Oosten. Burgemeester Ron Huldai schreef op zijn Facebook pagina: ‘Dit is een vrije stad waarin iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is’.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: