Nefesh TV 05 Juni 2023

Nefesh TV zendt uit op Zondag van 22:00 tot 23:00 uur op de Publiek Omroep Amsterdam, Salto A1. Amsterdam, Abcoude, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Ouder – Amstel, Zaanstad, Purmerend, Weesp, Zeevang en Almere (Ziggo Kanaal 37). Voor uitzendgebied en frequenties kunt u inloggen op www.salto.nl en www.ziggo.nl.

Choemoes van Rachmu
In een achterafhoekje van de Machanee Jehudah markt in Jeruzalem, staan ze in de rij om een portie choemoes van Rachmu te bemachtigen. Oprichter Rachmo Ben Joseph was niet alleen beroemd om zijn choemoes, maar stond ook altijd klaar voor de armen van de stad. In de reportage worden de geheimen van dit legendarische gerecht bekend gemaakt.

400 meters
Een film van Hadas levi Setzemsky

Rechov Rothschild in Jeruzalem is een smal straatje dat de meest uiteenlopende aspecten van de Israëlische samenleving verbindt: natuur, rechtstaat, veiligheid, economie en religie. De straat begint bij de Knesset, het parlement, en eindigt bij het Cinema City bioscoopcomplex. Tijdens die 400 meter komen we langs het Hooggerechtshof, een brandweer- kazerne, een centrum voor studie van vogels, het monument voor de gevallenen van de Onafhankelijkheidsoorlog en het vereerde graf van de wijze van Zwiahel. Wat zorgt er voor dat religieuze pelgrims natuurminnaars worden? Hoe kan het dat de president van de Rekenkamer parkeert op de plek van Superman? Hadden de architecten van het Hooggerechtshof ooit kunnen denken dat de Brug van Democratie tot een commercieel symbool zou worden? Alles komt in 400 Meter bij elkaar: natuur, geschiedenis, de wet, geld en geloof, een ware microkosmos. Hoe gaan deze onwaarschijnlijke buren met elkaar om?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: